2024.05.13

Plebiscyt branży rozstrzygnięty. „Ludźmi leasingu” zostali eksperci Grupy PKO Leasing

Zakończyła się pierwsza edycja plebiscytu „Ludzie leasingu” organizowanego przez Związek Polskiego Leasingu (ZPL). W pięciu kategoriach wyłonione zostały osoby, które wniosły znaczący wkład w rozwój i funkcjonowanie branży leasingowej w Polsce. W gronie wyróżnionych znalazło się czworo przedstawicieli Grupy PKO Leasing.

Plebiscyt ma na celu wyróżnienie osób, działających aktywnie na rzecz rozwoju i wypracowania najlepszych standardów w branży, która ma ogromny wkład w rozwój polskiej gospodarki.
Najwięcej głosów w poszczególnych kategoriach otrzymali:

Radosław Drozd, Wiceprezes Zarządu – zwycięzca w kategorii „Cyfryzacja i informatyka”,
Anna Wiśniewska, Dyrektor Departamentu Produktów i Procesów – zwyciężczyni w kategorii „Innowacyjne rozwiązania”,
Dominika Majcher, Ekspert ds. Restrukturyzacji – zwyciężczyni z kategorii „CSR/ESG”,
Maciej Letniowski, Dyrektor Finansowy Masterlease – zwycięzca w kategorii „Wyjątkowa ścieżka kariery”.

„Jestem niezmiernie dumny z naszych pracowników, którzy nie tylko odnoszą sukcesy zawodowe, ale również inspirują innych do ciągłego rozwoju. Ich wysiłek i zaangażowanie przynoszą korzyści naszej firmie oraz mają wpływ na całą branżę leasingową. Gratuluję wszystkim laureatom i dziękuję za ich nieustające wysiłki” – powiedział Paweł Pach, Prezes Zarządu w PKO Leasing.

Wręczenie statuetek laureatom odbędzie się podczas gali ZPL zaplanowanej na listopad br.