PKO Leasing Sponsorem TAURON Pucharu Polski w Piłce Siatkowej 2022

PKO Leasing Sponsorem TAURON Pucharu Polski w Piłce Siatkowej  2022

Lider rynku leasingu w Polsce dołącza do grona Sponsorów Polskiej Ligi Siatkówki. PKO Leasing został Sponsorem turniejów finałowych TAURON Pucharu Polski w Piłce Siatkowej  kobiet i mężczyzn.

PKO Lasing od lat angażuje się w działania, łączące Polaków w duchu sportowej rywalizacji. W tym roku aktywnie włączył się we wsparcie rozgrywek sportowych, w których wyłoniona zostanie najlepsza drużyna siatkarska w Polsce.

PKO Leasing będzie widoczny podczas turniejów finałowych TAURON Pucharu Polski Mężczyzn i TAURON Pucharu Polski Kobiet w 2022 roku. Turniej finałowy panów odbędzie się już 26-27 lutego we Wrocławiu. Wezmą w nim udział cztery najlepsze drużyny kwalifikacji.

- Zarówno partnerstwo w akcjach zewnętrznych, jak również wspieranie inicjatyw naszych pracowników, to dla nas ważny punkt w obszarze szeroko pojętego wellbeingu. W naszej firmie dużą rolę odgrywa integracja pracowników wokół aktywności sportowych, także tych łączących się z ich hobby - mówi Paweł Pach, Prezes Zarządu PKO Leasing. Cieszy nas obecność w roli sponsora na tak ważnym wydarzeniu, możliwość wspierania sportu oraz przeżywania wielkich emocji wspólnie z najlepszymi kibicami siatkówki na świecie – dodaje.

Pierwsze rozgrywki o Puchar Polski odbyły się dokładnie  dziewięćdziesiąt lat temu – w 1932 roku. Rozgrywki trzykrotnie notowały kilkuletnie przerwy, ale od sezonu 1980/1981 odbywają się już rokrocznie. Na liście zdobywców Pucharu Polski w siatkówce mężczyzn jest 27 zespołów. Najwięcej razy  trofeum zdobywały drużyny: Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle (8 zwycięstw) oraz PGE Skra Bełchatów i Indykpol AZS Olsztyn (po 7 zwycięstw).

– Bardzo dziękuję firmie PKO Leasing, że zdecydowała się na współpracę z najlepszą ligową siatkówką w naszym kraju i jedną z najlepszych w Europie – mówi Artur Popko, prezes zarządu Polskiej Ligi Siatkówki. – W tym roku zmagania o TAURON Puchar Polski są wyjątkowe, bo obchodzimy ich 90-lecie. Tym bardziej się cieszę, że możemy liczyć na wsparcie tak istotnego Sponsora.

Biuro Marketingu i PR

PKO Leasing